WIRELESS STORIES

NEW MEDIA IN PUBLIC SPACEreviews

Wireless Stories. New Media in Public Space

Auteur: Anja Groten
Datum: februari '11

Thursday, the 17th of february, a diverse crowd of people gathered in the "Grote Zaal" of the Stadsschouwburg in Amsterdam to listen and to talk about new media in public space.


Conferentie Wireless Stories: New Media in Public Space

Bron: http://thejaneway.posterous.com/43935216#more
Auteur: The Janeway (Marielle Aarts)
Datum: 23 februari '11

Afgelopen donderdag 17 februari organiseerde het Sandberg Instituut samen met het Media Fonds de conferentie Wireless Stories (gecombineerd met masterclass), met het thema New Media in Public Space, in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Met dit thema gaat de conferentie in op mobiele en locatieve technologie├źn die ingezet kunnen worden om publieke ruimtes een andere functie te geven. De conferentie was opgedeeld in drie delen, namelijk: public, audience and interaction en storytelling.

Lees verder...

Wireless Stories: optimism and doubts about the future of public space

Bron: http://www.themobilecity.nl/2011/02/22/wireless-stories-optimism-and-doubts-about-the-future-of-public-space/
Auteur: The Mobile City (Martijn de Waal)
Datum: 22 februari '11

Last week the Dutch Mediafund and the Design department of the Sandberg Academy organized the conference Wireless Stories: new media in public space. The Mobile City was invited to provide the opening keynote (by Michiel de Lange) as well as a closing statement (yours truly), so here are my observations of the day.

Lees verder...


Wireless Stories: Storytelling in de openbare ruimte

Bron: http://storiesguy.blogspot.com/2011/02/wireless-stories-storytelling-in-de.html
Auteur: Stories Guy (Pieter Offermans)
Datum: 22 februari '11

De bibliotheek is een pakhuis voor verhalen. Eerst waren er de boeken, later volgden films en muziek. Maar de laatste jaren loopt het aantal uitleningen gigantisch terug. Het uitlenen van media is niet langer een effectieve manier om verhalen aan de man te brengen. Nieuwe tijden vragen om radicaal nieuwe manieren. Donderdag 17 februari bezocht ik daarom de conferentie Wireless Stories: New Media in Public Space.

Lees verder...


Leditup goes wireless

Bron: http://medialab.hva.nl/leditup/
Auteur: Leditup
Datum: 21 februari '11

Last Thursday the team attended Wireless Stories. It was an interesting conference about new media in public space that mainly served us as inspiration source. Nearly all speakers showed examples of projects they were involved with so there was loads of eyecandy for all attendees.

Lees verder...


Cases en tips: Wireless Stories

Bron: http://storiesguy.blogspot.com/2011/02/wireless-stories-storytelling-in-de.html
Auteur: From Story to Legend (Lisette van Blokland)
Datum: 19 februari '11

De conferentie Wireless Stories, georganiseerd door het Sandberg Instituut in samenwerking met het Mediafonds, draaide om de nieuwe vertelvormen die kunnen ontstaan in de openbare ruimte, dankzij de opkomst van locatieve en mobiele media. Donderdag 17 februari was de Stadsschouwburg Amsterdam het toneel van een uitgebreide exploratie. Wat zijn de potenties van deze technologie├źn, hun implicaties voor de openbare ruimte en wat betekent dit voor de manier waarop wij verhalen vertellen? Een welkom thema, zo bleek: de conferentie trok drie keer zoveel bezoekers als vorige jaren.

Lees verder...


Report on Wireless Stories

Auteur: Michèle Champagne
Datum: februari '11

On February 17th, 2011, 600 people gathered in Amsterdam's famed Stadsschouwburg theatre for a day of ideas and exchange. On this day, Sandberg@Mediafonds "Wireless Stories; New Media in Public Space" opened up after a brief moment of morning coffee, networking and introductions.

Lees verder...


Nieuwe Media en de Openbare Ruimte

Bron: NPOX
Auteur: Dianne Caris
Datum: 4 februari '11

Mensen kijken naar beelden op de fiets, luisteren al wandelend naar muziek, facebooken met vrienden in het café: overal is media om ons heen. Dit heeft nogal een impact op over hoe we de wereld ervaren. Hierover gaat de masterclass 'Sandberg@Mediafonds'. NPOX laat Syb Groeneveld van het Mediafonds vertellen waarom je moet komen.

Lees verder...


Hoe gebruik jij smart phone
en de straat voor jouw verhaal?

Bron: Spreek'buis 991
Auteur: Ellen Röling
Datum: januari '11

Een verhaal vertellen met gebruik van digitale media in de publieke ruimte. Dat is het onderwerp van de conferentie van het Mediafonds en het Sandberg Instituut. De dag geeft een impressie van de mogelijkheden en effecten, met veel voorbeelden uit de praktijk. Een must-go voor elke radio- en tv-maker die bij wil blijven en zijn verhaal op een heel nieuwe manier wil vormgeven.

Lees verder...